اثبات توان توسعه‌ی علمی و دفاعی کشور با رشادت دانشجویان شهید ۲۷ دی‌ماه جهاددانشگاهی
چهارشنبه, دي 25, 1398 by مدیر سایت جهاد دانشگاهی

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی، دکتر حمیدرضا طیبی در همایش علمی شهدای 27 دی دانشگاه تبریز با اشاره به اهمیت توسعه علمی و فناورانه در پیشرفت کشور و مشکلاتی که بر سر راه آن است، اظهار کرد: غربی‌ها با توسعه علمی و فناورانه به اقتدار نظامی و اقتصادی رسیده و از آن در استعمار مستقیم و غیرمستقیم بسیاری از کشورها استفاده کرده و با گماردن حاکمان و جلوگیری از دسترسی به این فناوری، جذب نخبگان را ادامه داده‌اند و کشور ما هم شامل این موضوع می‌شود.

وی با اشاره به فرمایش بنیانگذار کبیر انقلاب مبنی بر این که «اگر بخواهیم، می‌توانیم» بیان کرد: این سخن امام(ره) بر ایجاد اراده و خودباوری در نسل جوان و به ویژه نسل جوان دانشگاهی تاکید دارد، دانشجویان شهید 27 دی ماه هم علاقه‌مند بودند تا ثابت کنند که کشور ما هم می‌تواند شاهد توسعه توان علمی و دفاعی باشد.

رییس جهاددانشگاهی در ادامه به ظرفیت‌های علمی این نهاد اشاره و اظهار کرد: جهاد سازندگی مسوول توسعه عمرانی در کشور بود و این ایده مطرح شد که با ایجاد جهاددانشگاهی، فعالیت‌های علمی و فناورانه توسعه پیدا کند و توسعه علمی و فناورانه و آموزش‌های مهارتی این نهاد انقلابی با آغاز فعالیت آن در ۱۶ مرداد ۵۹ در دستور کار قرار گرفت و با شروع انقلاب فرهنگی، مدیریت دانشگاه‌ها هم به این مجموعه جوان و منسجم سپرده شد.

دکتر طیبی خاطرنشان کرد: متاسفانه خیلی زود جنگ شروع شد و نهادی که بدنه آن را نیروهای انقلابی و فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها تشکیل می‌دادند، توانمندی خودشان را به بدنه لجستیک جنگ اختصاص دادند.

وی با اشاره به اهم اقدامات جهاددانشگاهی در دوران دفاع مقدس گفت: کار ارزنده شهید ستاری در بازسازی سیستم‌های الکترونیکی هواپیماهای اف پنج، طراحی بالن‌های هوایی به عنوان پدافند غیرعامل، رمز گشایی دستگاه بی‌سیم ارتش عراق، ساخت بلدوزر‌های کنترل از راه دور و ساخت انواع خمپاره‌ها و تامین تجهیزات یدکی برای تجهیزات به غنیمت گرفته شده، از جمله این اقدامات بود.

وی اظهار کرد: همزمان با این فعالیت‌ها لازم بود در حوزه‌های دیگر هم فعالیت علمی و فناورانه انجام شود و در حوزه پزشکی اثبات کردیم که نه تنها توان حرکت در مرز علم را داریم، بلکه می‌توانیم علم را به فن تبدیل کنیم و حرفی نو برای گفتن داشته باشیم.

رییس جهاددانشگاهی گفت: فعالیت‌های موفقیت ‌آمیز در حوزه سلول‌های بنیادی و تحقیقاتمان در خصوص بیماری پارکینسون که فاز حیوانی را طی کرده و فاز بالینی آن با حمایت ستاد اجرایی فرمان امام(ره) وارد فاز بالینی می‌شود، از کارهای ارزشمند این نهاد بوده و در حوزه فنی مهندسی، نفت، گاز، پتروشیمی و سایر صنایع هم کارهای بسیاری توسط این نهاد انقلابی انجام شده است.

وی افزود: ما برنامه ریزی‌ها و مدیران را عوض می‌کنیم در حالی که مدیران اجرایی نباید تغییر کنند. بحران را جدی بگیریم، نخبگان علمی ما خودشان را ملزم به تحقق آرمان‌های شهدا می‎دانند و امیدواریم بتوانیم در مورد مسایل علمی به توافق رسیده و با چند برنامه پنج ساله، کشور را به حد مطلوبی از توسعه برسانیم.

دکتر طیبی خاطرنشان کرد: کشور ما دارای نیروی انسانی خوبی بوده و در این حادثه ناگوار هم عیان شد که چه تعداد از نیروهای انسانی ما از کشور خارج شده‌اند، منابع عظیم انرژی در ایران متعددند که می‌توانیم با نیروی انسانی و با دانش و تجهیزات خودمان، آن ها را استخراج کرده و به فراورده بالاتر تبدیل و آن را منتقل کنیم.

رییس جهاددانشگاهی با بیان این که برای حل مشکلات کشور باید صاحب علم و فن باشیم و اقتصادمان را به روز کنیم، گفت: هر شب موفقیت‌هایمان را در رسانه‌ها می‌بینیم، اما شاید سوال کنید که چرا هنوز دچار مشکلاتی هستیم؟، معتقد هستم که اختلافات سیاسی یکی از عمده مشکلات کشور بوده و ما نمی‌توانیم بر سر مسایل اساسی کشور به توافق رسیده و برنامه‌ریزی جامع و دراز مدتی تدوین کنیم، این عارضه‌ای است که گریبان گیر کشور شده و حل آن نیازمند هماهنگ عمل کردن ارگان‎هاست، باید از منیت‌ها عبور کرده و وحدت نظر داشته باشیم.

وی در پایان متذکر شد: جهاددانشگاهی جزیی از دانشگاه بوده و افتخار می‌کنیم در خدمت توسعه دانشگاه هستیم.