معرفی و تاریخچه

سازمان جهاد دانشگاهی استان

درباره جهاددانشگاهی

در پی فرمان رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی – قدس سره- درتاریخ 59/3/23 مبنی بر تشکیل ستاد انقلاب فرهنگی، ستاد مزبور در جلسه مورخ 59/5/16 به منظور تحقق بخشیدن به اهداف انقلاب فرهنگی، جهاددانشگاهی را به عنوان یک نهاد انقلابی و برخاسته از انقلاب فرهنگی تاسیس کرد. پس از تبدیل ستاد به شورای عالی انقلاب فرهنگی، اساسنامه این نهاد در تاریخ 65/9/11 مورد تجدید نظر قرار گرفت و با حذف وظیفه مشارکت در مدیریت اداره دانشگاه ها و تاکید بر انجام فعالیت های فرهنگی و تحقیقاتی به منظور اسلامی شدن دانشگاه ها به تصویب رسید.
بار دیگر شورای عالی انقلاب فرهنگی با عنایت به شرایط جدید دانشگاه ها در تاریخ 69/8/22 مصوبه ای را به تصویب رساند که در آن جهاددانشگاهی به عنوان پلی میان دانشگاه و بخش صنعتی، خدماتی کشور معرفی گردید. در این مصوبه دو وظیفه عمده انجام تحقیقات علمی و فعالیت های فرهنگی همچنان بعهده این نهاد می باشد. بر مبنای این مصوبه اساسنامه جدید جهاددانشگاهی به شرح ذیل به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید.

جهاددانشگاهی نهادی است عمومی و غیردولتی زیرنظر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دارای شخصیت مستقل و از لحاظ اداری، استخدامی و مالی تابع مقرراتی است که در چارچوب اختیارات قانونی به تصویب هیات امنای جهاددانشگاهی می‌رسد.

اين نهاد با گذر از فراز و نشيب‌هاي بسيار و با كوله باري از تجربه و اجتماع جمعي از بهترين نيروهاي انساني بلوغ خود را پشت سر گذاشته و با كسب موفقيت‌هاي بزرگ در عرصه‌هاي بين‌المللي در زمينه‌هاي علمي ، پژوهشي و تحقيقاتي مي رود تا فردايي روشن را براي خود ترسيم نمايد.

جهاددانشگاهي يك نهاد عمومي غير دولتي است كه به عنوان  پلي ميان دانشگاه و بخش صنعتي، خدماتي كشور فعاليت مي نمايد كه ترسيم اين چهره از جهاد دانشگاهي اين نهاد را موظف مي‌كند تا با استفاده از دستاوردهاي علمي دانشگاهها، خود راخدمتگزار مردم بداند ودر راه ايراني آباد و مستقل از هيچ كوششي فرو نگذارد.

سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان‌شرقی همزمان با تشكيل اين نهاد در سال 1359به عنوان يكي از واحدهاي  اين نهاد در كشور فعاليت خود را با پيگيري اهداف جهاددانشگاهي كشور  آغاز نمود. بطوريكه در سال‌هاي متمادي فراز و نشيب خود با شكل دهي و راه اندازي مراكز متعدد فرهنگي، هنري، آموزشي، پژوهشي و درماني در سطح استان توانسته است قدم‌هاي اساسي را در راه اعتلاي فرهنگي و پژوهشي بردارد و ضمن تداوم و كيفيت بخشيدن به فعاليت‌هاي خود در محيط دانشگاهي، سعي نموده نقش يك پل ارتباطي بين دانشگاه و جامعه را ايفا نمايد.